Select Page
Marketing online

10 Idei De Story Pe Instagram Pentru Afacerea Ta [+exemple]

i
idei-de-story-pe-instagram

Dacă vrei să descoperi tainele Instagramului și să le folosești în beneficiul afacerii tale, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare îți prezint 10 idei de story pe Instagram pe care le poți pune în practică imediat după ce termini de citit articolul. Pentru fiecare dintre ele iti voi arata si exemple concrete. 🙌🏻

„Story pe Instagram? ÎNCĂ un lucru pe care trebuie să-l fac? Olivia, dar dacă e prea complicat și nu mă descurc? Nici măcar nu mi-am lansat de multă vreme pagina de Instagram a afacerii!”

 

Fii fără grijă: nu e complicat să faci story pe Instagram. Și nu, nu este musai să petreci ore bune în fiecare zi, pentru a reuși să te conectezi cu audiența ta și, încetul cu încetul, pentru a vinde mai mult și mai eficient. 

 

Am pregătit o listă cu idei și trucuri ușor de pus în aplicare și de către antreprenorii aflați la început de drum pe rețelele de socializare sau de către cei care nu au ore de petrecut zilnic pe Instagram.

 

Ești pregătit(ă) să afli cum să atragi atenția audienței tale, cu ajutorul story-urilor pe Instagram? Perfect, să începem!

 

Ce este un Instagram story și de ce este o idee bună să postezi un story pentru Instagram?

Un Instagram story este unul dintre cele mai populare, urmărite și apreciate tipuri de conținut de pe această rețea de socializare. În comparație cu conținutul din feed (reprezentat de postări clasice, carusele, reels etc.), un Instagram story dispare după 24 de ore de la momentul publicării. 

 

Cele mai recente story-uri postate pe un cont de Instagram sunt marcate printr-o culoare distinctivă care apare în jurul fotografiei de profil a unui cont. 

 

Ca să înțelegi mai ușor la ce mă refer, te îndemn să deschizi aplicația de Instagram de pe telefon. Odată ce te conectezi, vei observa în partea de sus a ecranului (chiar sub logo-ul din stânga), mai multe cercuri. În interiorul fiecărui cerc se află fotografia de profil a contului pe care îl urmărești, iar dedesubtul cercului – numele contului. Fiecare cerc are un contur specific (roz-fuchsia), care marchează faptul că utilizatorul respectiv a postat recent story-uri pe care tu nu le-ai văzut. Odată ce apeși pe cercul fiecărui cont, vei putea urmări story-urile postate în ultimele 24 de ore de utilizatorul respectiv.

 

„Este foarte clar, Olivia! Îmi dau seama că urmăresc și eu zilnic, chiar de mai multe ori, story-urile altor utilizatori. Dar pe mine cum m-ar putea ajuta?”

 

Ei bine, tocmai ți-ai oferit unul dintre răspunsuri! 😉

 

Followerii pot accesa foarte ușor story-urile de pe Instagram, din moment ce ele sunt amplasate strategic și vizibil în partea de sus a aplicației. Totodată, ele mai au și alte beneficii esențiale:

 

  • sunt ușor și rapid „de consumat”;
  • te ajută să te conectezi cu audiența ta;
  • te ajută să-ți educi, informezi sau amuzi audiența;
  • te ajută să generezi și mai multă încredere în rândul followerilor tăi.

 

„OK, acum are și mai mult sens: story-urile pe Instagram au o mulțime de beneficii și, în timp, chiar m-ar putea ajuta să vând mai eficient. De-abia aștept să descopăr cele 10 idei de story pe Instagram!

 

Iata cele 10 idei de story pe Instagram pentru o afacere 

 

1. Meme-uri și stories amuzante

 

 

sursă: @andrastan.holisticdesign

 

Vrei să te conectezi cu audiența ta și să obții engagement rapid? Postează un story care stârnește râsete sau chiar un meme inspirat din viața sau activitatea ta profesională. 

 

Stories amuzante sunt printre tipurile de conținut frecvent distribuite de către followeri, mai ales dacă au trăit și ei experiențe asemănătoare cu cele transmise în poveștile respective.

 

 

2. Stories în care îți inviți cititorii să îți adreseze întrebări (din categoria ask me anything) la care să răspunzi

 

idei-de-story-pe-instagram-2

sursă: @andreea_chiuaru

 

Construiește o relație cu oamenii care te urmăresc, cu ajutorul story-urilor prin care îi înviți să îți adreseze întrebări/curiozități. Distribuie-ți apoi răspunsurile în story, pentru a afla și ceilalți membri din comunitatea ta mai multe informații despre tine și afacerea ta.

 

Pe lângă faptul că un astfel de conținut te ajută să te conectezi cu oamenii care te urmăresc, el te ajută și să-i identifici mai ușor pe cei realmente interesați de afacerea ta. Pe aceștia i-ai putea transforma, ulterior, și mai ușor în clienți.

 

 

 

3. Stories în care prezinți idei, recomandări și trucuri utile 

 

idei-de-stoy-pe-instagram-3

sursă: @malinabrinza.ro

 

Conținutul informativ, educativ, practic și relevant pentru followerii tăi te ajută să te poziționezi, în timp, ca expert(ă) în industria în care activezi. Arătând că știi despre ce vorbești (mai ales dacă vinzi servicii), îți convingi mai ușor followerii că  tu ai soluțiile cu adevărat potrivite pentru nevoile lor. Cu cât followerii au mai multă încredere în experiența ta, cu atât vor fi mai tentați să cumpere de la tine. 

 

 

 

4. Alte idei de story pe Instagram cu întrebări: stories în care adresezi tu o întrebare urmaritorilor tai și îi înviți să îți răspundă

 

idei-de-story-pe-instagram-4

sursă: @malinabrinza.ro

Acest tip de story te ajută să te conectezi cu comunitatea ta și să construiești o relație cu oamenii din interiorul ei. Când adresezi o anumită întrebare comunității tale, este ca și cum i-ai spune Hei, sunt aici, îmi pasă de tine și de nevoile tale și vreau să te ajut cu ce ai tu nevoie.

 

Asta nu înseamnă că toate story-urile trebuie să se concentreze exclusiv asupra produselor/serviciilor tale. Uneori este mai mult decât suficient să îți întrebi comunitatea cum se simte într-un anumit moment. Un story precum cel de mai jos este o oportunitate excelentă de a-ți cunoaște mai bine comunitatea și de a forma relații autentice:

 

 

 

5. Stories de tipul behind-the-scenes

 

sursă: @mamasilemnulbyalina

 

Arată-le oamenilor cum decurge o zi de lucru din viața ta, cum ți-ai organizat biroul sau cum arată atelierul tău. Astfel, le va fi mai ușor să îți înțeleagă modul de lucru și să vadă dacă ar rezona cu el. Stories de tipul behind-the-scenes te pot ajuta să îți transformi unii followeri/potențiali clienți în clienți. 

 

De exemplu, cineva care vede story-ul din exemplu și-ar putea da seama că și-ar dori, la rândul lui, un pat cu acoperiș pentru amenajarea dormitorului copilului. În acest sens, i-ar putea trimite antreprenorului un mesaj prin care să-și exprime interesul pentru un astfel de produs. 

 

 

6. Stories în care distribui alte postări/stories în care ai fost etichetat(ă)

 

sursă: @corinaurucu.ro

 

Când distribui stories/postări în care ai fost etichetat(ă) de membrii comunității tale, le transmiți acestora că ești conectat(ă) cu ei și că le ești recunoscător (recunoscătoare) pentru susținerea arătată astfel.

 

Nu în ultimul rând, când distribui un story de la un expert/un influencer cu prestigiu din industria ta și a cărui opinie contează și pentru cei din comunitatea ta, crești nivelul de încredere a followerilor tăi în produsele/serviciile tale.

 

 

 

7. Stories în care prezinți experiențe din viața personală 

 

sursă: @perfect_morning_routine

Oamenii iubesc să afle povești personale, mai ales dacă ele reflectă experiențe prin care au trecut și ei. Astfel, autenticitatea și vulnerabilitatea sunt binevenite, pentru că te ajută să te conectezi pe bune cu audiența ta. 

 

Apropo de vulnerabilitate: nu trebuie să te temi de ea. Tu alegi în ce măsură îți expui viața personală. Dacă unele persoane aleg să vorbească despre anxietate, sindromul impostorului sau perfecționism, asta nu înseamnă că e musai s-o faci și tu, dacă nu te simți încă pregătit(ă).

 

 

8. Stories în care vorbești despre lansarea unui nou produs/serviciu din portofoliul tău

 

sursă foto: @andreea_chiuaru

 

Atrage atenția audienței tale asupra celui mai recent produs/serviciu lansat, printr-un story în care îl numești direct și spui cum ar putea el să-i ajute, concret, pe oameni. 

 

Înainte de asta, ai putea să organizezi și o campanie de teasing în story, pentru a-i face pe oameni să aștepte cu și mai multă nerăbdare lansarea propriu-zisă a noului produs sau serviciu.

 

 

 

9. Stories în care distribui alte tipuri de conținut din feed-ul tău (carusele, postări clasice, video-uri etc.)

 

sursă: @ralucacosovanu

Ai aflat deja că stories sunt unul dintre cele mai vizibile și ușor de accesat tipuri de conținut. Profită de acest lucru și crește vizibilitatea și postărilor din feed-ul tău. 

 

Ai scris recent o postare personală? Distribuie-o în story. Ai creat o postare educativă, cu tips & tricks? Dă-i share în story, ca s-o vadă cât mai multă lume. 

 

 

10. Stories de tip „testimonial”

sursă: @manuelaciugudean

 

Arată-le oamenilor care au potențial să îți devină clienți ce cred actualii clienți despre tine și serviciile tale. Stories de tipul testimonialelor contribuie la creșterea nivelului de încredere a celor care te urmăresc, dar care până acum nu au cumpărat de la tine. 

 

Pentru unii dintre ei, astfel de stories pot fi fix acel element de care mai aveau nevoie, pentru a face prima achiziție!

 

 

 

EXTRA: trucuri pentru Instagram story 

  • Folosește text curcubeu, pentru a crea un story cât mai atractiv din punct de vedere vizual

    . Citește aici cum poți pune în practică, simplu și rapid, acest instrument.


  • Mixează literele cu scris de mână, pentru a adăuga o notă și mai personală story-urilor tale. Acest efect vizual e pe cât de simplu de implementat, pe atât de eficient!

    Pentru a scrie de mână, folosește cu încredere funcția „Desenează” (apasă pe cele trei puncte din colțul din dreapta, sus, a story-ului – ele se găsesc fix lângă butonul de stickere). 


  • Creează un colaj din mai multe imagini.

    În Canva, unul dintre instrumentele mele preferate pentru social media, găsești o mulțime de poze pentru story pe care le poți „asambla” în colaje atractive. O idee pentru un astfel de story ar fi să creezi un colaj cu top X produse vândute în ultima lună sau cu top X produse favorite din ultima colecție lansată.

 

 

  • Promovează-ți reels-urile.

Scrie despre ele pe celelalte conturi de social media pe care le ai, insereaza link catre ele in emailurile pe care le trimit abonatilor tai, posteaza-le in grupurile de facebook unde iti este permis acest lucru.

Acum ai o mulțime de  idei de story pe Instagram. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să le pui în practică!

Îți reamintesc că marketingul pe Instagram înseamnă creativitate, așa că nu ezita să încerci noi imagini, noi abordări și noi idei de melodii pentru Insta story. Nu în ultimul rând, fii consecvent(ă) și uită-te în mod regulat la cifre, măsoară rezultatele, ca să înțelegi ce funcționează cel mai bine pentru audiența ta și valorifică tipurile respective de conținut. Îți doresc mult succes! Eu am încredere că o să reușești! 🎉

Daca iti doresti sa afli cum poti vinde orice pe social media, citeste acest articol.

Pentru alte tips&tricks, insight-uri și informații utile din domeniul marketingului online, abonează-te la newsletterul de mai jos 👇 Promit că în inboxul tău vor ajunge doar informații și sfaturi de marketing care te vor ajuta să-ți crești afacerea online așa cum îți dorești! 📧

 

Alte articole care s-ar putea sa iti placa…