Select Page
Antrepreneoriat

7 modele de afaceri online de succes [+ exemple]

i
afaceri-online

Te gândești tot mai serios să îți lansezi o afacere online, dar ceva parcă te ține pe loc? Ai ajuns fix în locul potrivit: în rândurile următoare îți explic TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII despre deschiderea unei afaceri online de succes: de la modelele de business din care te poți inspira, până la modurile în care poți să îți gestionezi credințele limitative și frica de eșec.

 

Că bine zici despre frica de eșec, Olivia… Mi-e incredibil de teamă că voi eșua. Să fim serioși, nu am mai condus niciodată o afacere până acum! Dacă dau greș? Dacă mă fac de râs? Dacă ideea mea nu este, de fapt, una strălucită? 

 

Respiră adânc. Înțeleg perfect ce simți. Am fost și eu în locul în care ești tu acum. Și crede-mă, procesul de gestionare a credințelor limitative nu se încheie niciodată când ești antreprenor! Da, se prea poate să ai o mulțime de clienți fericiți și să faci într-o singură lună banii la care poate că de-abia îndrăznești să visezi și tot să te întrebi dacă ești suficient de bun(ă). 

 

Dar până să intrăm mai în detaliu în gestionarea fricii de eșec, hai să afli ce îți trebuie pentru a lansa o afacere online de succes. 

 

“Pfff… Mă gândesc doar la banii pe care va trebui să-i investesc și pe care nu îi am acum… Și timpul – Doamne, încă sunt angajat(ă), nu îmi permit să îmi dau fix acum demisia!”

 

Am o SUPER VESTE PENTRU TINE: 

Astăzi, barierele de intrare la deschiderea unei afaceri online sunt APROAPE INEXISTENTE! 

 

Nu ai nevoie de zeci de mii de euro ca să te lansezi pe piață. Și nu, nici nu este obligatoriu să îți dai demisia, dacă simți că nu este încă momentul potrivit pentru tine.

 

Tot ce îți trebuie, pentru început, sunt o idee de afacere, un laptop sau computer și, extrem de important, muuultă perseverență. 

 

Atenție: când zic că ai nevoie de o idee, nu mă refer la „acea idee nemaipomenită” pe care o cauți de ani buni și care pare că nu mai vine. 

 

Dacă te confrunți cu perfecționismul (așa cum mi se mai întâmplă și mie câteodată), este esențial să înțelegi și să înveți să accepți că o idee de grozavă este, în realitate, o idee suficient de bună pentru a fi profitabilă și, mai ales, pentru a-ți aduce bucurie și sens.  La fel, când zic că ai nevoie de un laptop sau de un computer, nu mă refer la cel mai scump de pe piață, ci la unul funcțional, cu niște caracteristici suficient de bune, cât să te ajute să îți faci treaba eficient. 

 

Pe de altă parte, când vine vorba despre perseverență, aici accentul cade pe MULTĂ. Construirea și consolidarea succesului se fac în timp, iar uneori, lucrurile se pot întâmpla mai lent. Rezultatele uimitoare nu vin peste noapte, ci au nevoie de un anumit timp (care diferă de la o persoană la alta și de la o afacere la alta) și de energie investită. Micile eșecuri sunt, uneori, inevitabile. Dar în loc să te raportezi la ele ca la „experiențe finale, echivalente cu declinul afacerii”, raportează-te mai degrabă ca la niște experiențe de învățare. Fii blând(ă) cu tine însuți (însăți) și vezi ce ai de învățat din fiecare proces prin care treci. 

Trecând acum la lucruri mai concrete (pe lângă laptopul sau calculatorul de care știi deja că ai nevoie), iată TOT ce îți trebuie când vrei să îți lansezi o afacere online: 

 

  • un website – nici măcar nu trebuie să fie al tău de la început, poți începe cu o simplă pagină de vânzare creată cu ajutorul unor instrumente online precum LeadPages sau Systeme.io)
  • o listă de e-mail – te ajută să îți formezi o bază de adrese de e-mail către care să trimiți newslettere de lansare/promoționale/educative din partea brandului tău; 
  • un plan de e-mailuri către abonații tăi – în funcție de strategia ta de comunicare și e-mail marketing, poți începe cu un e-mail pe săptămână (în care poți anunța, printre altele, lansarea unui nou produs digital, a unui curs sau serviciu în portofoliul tău);
  • o pagină de vânzare;
  • clienți – fără de care nicio afacere online de succes nu poate exista. 😜

 

După cum poți vedea, canalele de social media (Facebook, Instagram, TikTok, Youtube, LinkedIn etc.) sunt opționale. 

 

Da, contează să fii prezent(ă) și pe rețelele de socializare, dar dacă nu ai resursele necesare (timp, bani, energie) să faci acest pas de la început, asta tot nu te oprește să îți construiești o afacere de succes. 

 

Așadar, dacă îți tot zici că nu ești pregătit(ă) să îți deschizi afacerea, pentru că nu ai timp de Instagram, Facebook sau orice altceva, acum nu mai ai niciun motiv să nu îți urmezi visul de a te lansa online. 

 

Care sunt cele 7 modele de afaceri online

 

Știu, „modele de afaceri online” poate suna sofisticat, mai ales dacă acum este prima dată când pășești pe calea antreprenoriatului. În realitate însă, lucrurile sunt mult mai simple. 

 

Pe scurt, un model de afaceri = ce vinzi și cum vinzi

 

În continuare îți prezint 7 modele de afaceri online de succes, tocmai pentru a-ți fi mai ușor să-l alegi pe cel care ți se potrivește cel mai bine. Pentru a-ți face misiunea și mai ușoară, îți explic ce presupune, ce avantaje și posibile dezavantaje prezintă fiecare și îți ofer câteva exemple reale pentru fiecare. 

 

Cine știe, s-ar putea ca unul dintre exemplele de mai jos să te inspire și să te determine să și începi să îți pregătești planul afacerii tale, imediat după ce termini de citit acest articol!

 

1. Produse fizice

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online

Un astfel de model de afacere presupune să vinzi produse fizice (de la agende, până la rechizite școlare, decorațiuni pentru casă, flori și aranjamente florale, articole vestimentare etc.) în mediul online. 

 

Te poți orienta către acest model de afaceri și dacă până acum ai vândut produsele doar offline (poate că ai un magazin fizic), și dacă ești antreprenor la început de drum și vrei să activezi exclusiv în online. 

Avantaje

  • Dacă până acum ai fost prezent(ă) doar în mediul offline, este relativ ușor să înveți cum funcționează acest model de business și să începi să îți vinzi produsele și în mediul online. 

 

  • Astfel, îți crești șansele de a ajunge la mai mulți oameni (din alte localități, țări sau chiar de pe alte continente, în funcție de opțiunile de livrare pe care le pui la dispoziție) și de a-i transforma în clienți.

 

  • Poți gestiona mai ușor aspectele logistice și administrative, dacă alegi să îți vinzi produsele prin intermediul marketplace-urilor (eMAG, Vivre, Elefant, cel etc.).

Posibile dezavantaje

  • Acest model de afaceri presupune costuri mari și profit redus, în comparație cu celelalte 6.

 

  • Este posibil să trebuiască să investești mai mult timp și energie pentru a te ocupa de o astfel de afacere, deoarece vei fi responsabil(ă) de verificarea stocurilor, livrarea produselor etc. Desigur, există varianta de a apela la soluții software eficiente, însă asta înseamnă un cost suplimentar – deloc neglijabil. 

 

  • Exemple: 
  • www.bebeboutique.ro (magazin online care vinde articole și accesorii vestimentare confecționate din fibre naturale și destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 24 luni);
  • www.rozmarin-concept.com (magazin online care vinde eșarfe, brățări, măști de somn și obiecte decorative realizate din mătase naturală și alte țesături catifelate);
  • www.prettydeco.ro (magazin online care comercializează accesorii și obiecte decorative pentru petrecerile de botez, pentru aniversarea unui an din viața copilului, dar și pentru alte petreceri tematice pentru cei mici);
  • www.camaragreceasca.ro (magazin online unde găsești ulei de măsline extravirgin și alte produse grecești 100% naturale, aduse din Grecia în fiecare lună).

 

2. Software și aplicații

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online

Soluțiile de tip SaaS (software as a service) ocupă din ce în ce mai mult teren, pentru că fac viața oamenilor mai ușoară. Dacă și tu ai folosit cel puțin o dată Canva sau un instrument online de planificare și publicare a postărilor de Facebook/Instagram/Linkedin, atunci înțeleg perfect ce zic.

 

Pe scurt, un model de afaceri bazat pe comercializarea soluțiilor software pleacă de la identificarea unei nevoi dintr-o anumită nișă (de exemplu, nevoia de a planifica săptămânal sau lunar calendarul din social media) și constă în oferirea unui soft/a unei aplicații care te ajută să automatizezi și eficientizezi procesul respectiv. 

 

Cum cei mai mulți dintre noi își doresc să eficientizeze procesele de lucru și activitățile și să câștige mai mult timp pentru ei înșiși, merită să explorezi acest model de afaceri.

 

Avantaje

  • Lansarea unei soluții software presupune costuri relativ mici și profit mare (mai ales în comparație cu modelul de afaceri bazat pe comercializarea produselor fizice).

 

  • Nu ai grija aspectelor logistice (livrare, verificarea stocurilor etc), așa cum se întâmplă în cazul anterior prezentat.

 

Posibile dezavantaje

  • Deși nu ai nevoie de competențe tehnice extraordinare pentru a lansa o astfel de afacere, tot s-ar putea să fie necesar să apelezi la ajutorul unui specialist în IT, ceea ce poate însemna o investiție destul de mare.

 

  • Pe lângă persoana/echipa de specialiști care se va ocupa de dezvoltarea softului, cel mai probabil va trebui să apelezi la ajutorul unui graphic designer și al unui profesionist care să te ajute cu implementările actualizărilor, ori de câte ori este necesar. Toate astea înseamnă, din nou, costuri.

 

Prin urmare, pentru a minimiza costurile, îți sugerez să iei în serios acest model de afaceri mai ales dacă ai aptitudinile și competențele tehnice necesare. Altfel, s-ar putea să fie destul de costisitor să externalizezi sarcinile anterior amintite sau să ai nevoie de mult timp să înveți să le faci tu pe cont propriu.

 

Exemple:

  • www.socialbee.io (start-up românesc care vinde o aplicație de programare a postărilor pe social media);

 

  • www.canva.com (platformă australiană de design grafic, disponibilă atât într-o variantă gratuită, cât și într-o variantă plătită, cu ajutorul căreia poți crea, în doar câteva minute, designul perfect pentru prezentări, postări de social media, CV-uri etc.).

 

3. Marketing prin afiliere

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online + un exemplu

Probabil că ai citit articole de blog la finalul cărora ai găsit linkuri către alte pagini web care vindeau diferite produse/servicii, precum și o mențiune de acest tip: „Acesta este un link de afiliere”. Pentru fiecare persoană care dă click pe linkul respectiv și cumpără produsul/serviciul indicat, bloggerul care a publicat articolul ce include linkul de afiliere câștigă o anumită sumă de bani.

 

Ei bine, astfel de bloggeri sau creatori de conținut au afaceri bazate pe marketing prin afiliere, cu siguranță unul dintre modelele de business cel mai ușor de implementat – da, chiar și atunci când ești încă angajat(ă)!

 

Avantaje

  • Poți obține un profit foarte bun (chiar și o marjă de 80%) prin intermediul acestui model de afaceri.

 

  • Nu trebuie să ai tu propriile produse sau servicii.

 

Posibile dezavantaje

  • Procesul de selectare a produselor sau serviciilor promovate necesită timp. 

 

  • Dacă scrii sau prezinți produse sau servicii pe care nu le cunoști foarte bine sau care nu rezonează cu brandul tău, există riscul ca publicul tău să își facă o impresie greșită despre tine și să creadă că ai creat conținutul respectiv doar pentru a face bani. Astfel, poți să îți strici imaginea în comunitate.

 

  • Este nevoie de timp să dobândești și să îți consolidezi autoritatea în industria în care activezi, astfel încât brandurile să te aleagă pentru a colabora în campaniile lor de marketing prin afiliere.

 

4. Coaching (1 la 1 sau cu programe de grup)

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online

Un model de afacere online pe cât de profitabilă, pe atât de flexibilă și antrenantă, coachingul este un serviciu pe care îl poți oferi fie în sesiuni individuale (1 la 1), fie în cadrul programelor de grup. 

 

Când ești expert(ă) în industria ta și ți-ai clădit o autoritate, poți să îi înveți și pe alții, aplicat, ceea ce știi tu, fie că este vorba despre marketing online, nutriție, content writing & copywriting, dezvoltare personală, clarificarea viziunii în afacere etc.

 

Avantaje

  • Sesiunile 1 la 1 sunt superprofitabile. Când oferi un serviciu adaptat nevoilor clientului, poți cere un tarif mai mare decât atunci când organizezi sesiuni de grup. Dar chiar și sesiunile de grup restrâns (3-5 persoane) îți pot aduce o marjă de profit semnificativă.

 

  • Afacerea ta poate genera bani rapid. Nu ai nevoie de o bază mare de clienți pentru a deveni profitabil(ă), cu atât mai mult că, în general, sesiunile de coaching sunt recurente și pe termen mediu sau lung: te poți întâlni cu același client săptămânal, timp de luni la rând, pentru a-i fi alături și a-l ghida pe tot parcursul procesului. 

 

Posibile dezavantaje

  • Coachingul este o activitate antrenantă și în continuă evoluție, ceea ce înseamnă că, pentru a fi la curent cu cele mai recente abordări, va fi necesar să investești în cursuri și alte resurse pentru dezvoltarea ta profesională și personală.

 

  • Coachingul ia amploare și pe piața din România, ceea ce se traduce printr-o competiție mai mare. Nu, ideea conform căreia piața este suprasaturată este greșită (ajungem și la ea în curând), însă va fi necesar să investești într-o strategie de marketing și personal branding, pentru a te remarca în mulțime. 

 

Exemple reale 

 

5. Servicii (care pot fi prestate de la distanță)

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online

Modelul de afaceri bazat pe comercializarea serviciilor constă în identificarea unor nevoi (de exemplu, nevoia de a avea o casă organizată, nevoia de a avea o garderobă care să ne reprezinte etc.) și, ulterior, în oferirea unei soluții care să răspundă nevoii respective.

 

Dacă te tentează acest model de business, află că poți să-l faci în paralel cu cel online: poți oferi același tip de serviciu în două versiuni (online și offline). De exemplu, dacă ești stilist vestimentar, ai putea include în portofoliul tău atât întâlniri față în față, cât și sesiuni online, în care îți ajuți clienții de la distanță.

 

Avantaje

  • Un astfel de model de afacere te ajută să te economisești timp și energie: gândește-te doar la timpul pe care îl vei câștiga prin simpla eliminare a deplasării la locul de întâlnire cu clientul.

 

  • Costurile sale sunt reduse, iar marja de profit mai mare, în comparație cu serviciile oferite offline. Nu va mai trebui să dai banii pe transport, pentru că vei putea să îți desfășori activitatea din confortul propriului cămin sau al spațiului de lucru. 

 

  • Oferirea serviciilor ce pot fi realizate la distanță înseamnă mai multă flexibilitate și posibilitatea de a te extinde mai ușor și pe piața internațională.

 

Posibile dezavantaje

  • Atunci cand iti vinzi timpul, poti sa lucrezi cu un anumit numar de clienti in acelasi timp, asadar un astfel de modeo de afaceri este mai greu de scalat.

 

Exemplu real

  • www.black104.ro/ (afacere online din Cluj, care oferă servicii de livrare a produselor tradiționale românești în doar 30 de minute)

 

6. Produse digitale

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online

Recunosc că acesta este unul dintre modelele mele preferate de afaceri online, așa că nu întâmplător i-am dedicat un articol întreg. Te încurajez să citești 8 produse digitale care nu sunt cursuri, pentru extra inspirație și pentru a afla cum poți să lansezi primul tău produs digital, în cel mai scurt timp (uneori, ai nevoie doar de câteva zile).

 

Avantaje

  • Produsele digitale sunt la mare căutare în zilele noastre, pentru că le simplifică viața oamenilor, îi ajută să economisească timp și energie.

 

  • Poți lansa primul produs digital în doar câteva zile. 

 

  • Nu e necesar să investești o mică avere pentru a lansa un produs digital. De exemplu, s-ar putea să ai nevoie doar de un simplu abonament Canva pentru a te ocupa de grafica atractivă a primului tău eBook. 

 

Dezavantaje

  • Pentru a le atrage atenția oamenilor și pentru a-i convinge să îți cumpere produsele digitale, va fi necesar să investești timp și energie în campanii de marketing.

 

  • Piața afacerilor bazate pe produse digitale este în continuă creștere, așa că este important să găsești un element diferențiator puternic și să te promovezi ca la carte, pentru a te remarca rapid și ușor în mulțime. Tot acest proces înseamnă timp, energie și resurse mentale și emoționale investite.

 

Exemple reale

 

  • https://adrianciuplea.ro (Adrian Ciuplea, basistul formației Vița de Vie și fondatorul primei școli online de muzică din România – Music Academy, are o serie de cursuri dedicate celor care își doresc să devină basiști mai buni);

 

  • https://pediatree.ro (Ilinca Tranulis, medic specialist pediatru și mamă a 3 copii, dezvoltă cursuri și workshopuri online dedicate părinților care vor să gestioneze mai ușor și mai bine diferite etape din viața celor mici, așa cum este diversificarea alimentației). 

 

7. Parteneriate plătite (brand deals)

 

Ce înseamnă și ce presupune acest model de afaceri online

Acest model de afaceri se bazează pe obținerea câștigurilor financiare în urma reclamelor făcute diferitelor branduri. Mai exact, un creator de conținut își construiește o audiență (de obicei pe un blog, Youtube, Instagram, TikTok), contactează sau este contactat de diferite branduri interesate să ajungă la audiența respectivă și promovează, contra cost, produse/servicii din portofoliul acelui brand. 

 

Avantaje

  • Modelul de afaceri bazat pe parteneriate plătite este mai ușor de implementat decât altele (cel bazat pe comercializarea produselor fizice sau a produselor digitale).

 

  • Când colaborezi branduri cu prestigiu, îți construiești o anumită reputație și atragi atenția și altor branduri cu notorietate. Astfel, îți maximizezi șansele de a avea încasări mai mari.

 

Dezavantaje

  • Construirea și consolidarea autorității în industrie necesită timp. Uneori poate fi nevoie de câteva luni bune pentru a forma o comunitate în jurul brandului tău.

 

  • Selecția brandurilor cu care colaborezi poate fi un proces laborios. Comunitatea ta îți va asocia imaginea brandului cu imaginea brandurilor cu care colaborezi, așa că este esențial să te orientezi către parteneriatele în care chiar crezi, care se potrivesc cu viziunea ta și care rezonează și cu audiența ta. Altfel, pe termen lung riști să îți „pătezi” reputația creată în rândul comunității tale.

 

Exemplu real

Sunt mulți influenceri și creatori de conținut care optează pentru acest model de afaceri. De exemplu, Andreea Balaban colaborează cu brandul de încălțăminte ECCO și promovează periodic în postările sale de Instagram produsele acestui brand. 

 

Să începi o afacere online este cea mai ușoară variantă posibilă! 

Pentru a lansa și construi o afacere online de succes, nu ai nevoie de zeci de certificări complexe. Nici de bani mulți pentru a închiria un spațiu sau pentru a-ți cumpăra cea mai sofisticată aparatură de pe piață. 

 

Ai nevoie de o idee, de un laptop sau computer și, mai ales, de puterea de a face față obstacolelor mentale care vor veni la pachet.

 

Din experiența personală, dar și din experiențele cu sutele de clienți internaționali cu care am lucrat până acum, am observat că blocajele mentale cel mai des întâlnite sunt: 

 

„De ce m-ar plăti pe mine cineva, care nu sunt expert(ă) în… (completează cu industria în care vrei să activezi)?”

„Nu am suficient timp să fac asta la modul serios!”

„Nu am nicio idee despre ce afacere să încep!”

„Piața este mult prea saturată, cine mai are nevoie de încă o afacere precum cea pe care vreau eu să o încep?”

 

Și tu îți pui cel puțin una dintre întrebările de mai sus? Înțeleg ce simți. Când mi-am lansat afacerea online, a trebuit să gestionez aceleași credințe limitative. Pentru că știu cât de complicată este toată treaba asta, vreau să împărtășesc cu tine ce m-a ajutat pe mine și ce sper să te ajute și pe tine!

 

NU TREBUIE SĂ LE ȘTII PE TOATE CA SĂ AI O AFACERE ONLINE DE SUCCES!

Vrei să susții cursuri de copywriting, dar ți se pare că mai ai o mulțime de lucruri de învățat și că nu ești încă pregătit(ă)?

 

Ți-ar plăcea să organizezi programe de coaching, dar simți că mai ai nevoie de multe certificări, pe lângă cele pe care le ai deja?

 

Ai o idee grozavă pentru a-ți lansa pe piață primul produs digital, dar simți că nu este încă perfect?

 

S-ar putea să tot amâni pentru că îți este teamă de eșec sau pentru că te blochează perfecționismul. În realitate, nu există produsul digital perfect. Și da, probabil că mai ai o mulțime de lucruri de învățat – dar hei, tot timpul vom avea de învățat, de perfecționat, de îmbunătățit!

 

Toate astea nu ar trebui să te oprească să faci primul pas către clădirea afacerii tale de succes! Sunt ferm convinsă că știi o mulțime de lucruri, că ai participat la cursuri care te-au ajutat să te dezvolți profesional și personal și că ai tot ce îți trebuie pentru a te lansa în coaching sau pentru a-ți lansa primul produs digital. 

 

NU, NU VA FI PERFECT, DAR VA FI SUFICIENT DE BUN PENTRU A-ȚI GENERA VENITURI.

 

Nu va fi niciodată perfect. NU EXISTĂ PERFECT, așa că hai: faci primul pas? 

 

NU TREBUIE SĂ LUCREZI 24/24 LA AFACEREA TA ONLINE!

Sunt modele de afaceri pe care le poți dezvolta în paralel cu jobul tău de acum, în caz că nu te simți încă pregătit(ă) să îți dai demisia. Poți lucra în paralel la dezvoltarea și lansarea primului produs digital, poți avea parteneriate plătite cu diferite branduri sau te poți orienta către marketingul prin afiliere.

 

Da, succesul necesită timp și efort, dar asta nu înseamnă că nu vei mai avea viață personală sau că va trebui să exiști doar pentru afacerea ta online. Acestea sunt doar niște mituri pe care vreau să le demontăm împreună!

 

O afacere online de succes înseamnă să înveți să faci lucrurile într-un mod inteligent și eficient, nu să petreci 24 de ore în fața ecranului laptopului sau calculatorului. Și-apropo de lucrurile făcute în mod inteligent în online, pe blog găsești o mulțime de alte articole care să te inspire, motiveze și ghideze. Îți prezint inclusiv 101 de idei profitabile de început de 2022 (fără să îți dai demisia!)

 

POȚI GĂSI O IDEE DE AFACERE PROFITABILĂ ÎN DOAR DOUĂ ZILE!

Pentru asta, tot ce ai de făcut este să parcurgi cu atenție articolul Cum să găsești ideea de afaceri perfectă în doar două zile, să iei notițe din el și să faci exercițiile prezentate. 

 

Recomandarea mea este ca în aceste două zile să nu te implici în alte sarcini și responsabilități, ci să îți iei tot timpul necesar pentru tine, pentru a analiza cu atenție lucrurile și pentru a avea, la final, claritatea necesară asupra viitoarei tale afaceri. 

 

CHIAR DACĂ PE PIAȚĂ EXISTĂ AFACERI SIMILARE CU A TA, ÎN REALITATE TU EȘTI UNIC(Ă)!

Cu siguranță există afaceri sau idei de afaceri asemănătoare cu a ta: sunt multe alte persoane care colaborează cu branduri, fac marketing prin afiliere, lansează produse digitale sau comercializează online produse fizice.

 

Dar niciuna dintre ele nu este ca tine!

 

Brandul tău va fi unic, pentru că tu ai o personalitate unică. Pentru a o pune în evidență, tot ce ai de făcut este să îți găsești vocea și să te promovezi ca la carte. Nu știi cu ce se mănâncă marketingul online? Fii fără grijă: ai aici un ghid complet pentru începători, care te ajută să înțelegi ce presupune promovarea online. Totodată, ți-am pregătit și un articol despre 5 elemente esențiale de branding pe care orice antreprenor trebuie să le cunoască și cu ajutorul cărora vei învăța cum poți să te remarci în mulțime!

 

Acum știi tot ce trebuie pentru a-ți lansa afacerea online de succes! 🌟

 

Pentru alte tips&tricks, insight-uri și informații utile din domeniul marketingului online, abonează-te la newsletterul de mai jos 👇 Promit că în inboxul tău vor ajunge doar informații și sfaturi de marketing care te vor ajuta să-ți crești afacerea online așa cum îți dorești! 📧

 

Alte articole care s-ar putea sa iti placa…