Select Page
Content marketing | Marketing online

Texte De Promovare A Produselor – Pentru Antreprenori

i
Texte de promovare a produselor, olivia angelescu. Social media, Online marketing, Olivia Angelescu, Lansez Online

Ca antreprenor, am învățat că textele de promovare a produselor pot avea efecte asemănătoare cu ale poveștilor bune. Pot convinge clienții și potențialii clienți să cumpere acele produse care-i ajută să-și îmbunătățească viața. Pot transmite emoții. Pot spune povești care rămân multă vreme în minte și-n suflet. Te pot ajuta să creezi impactul pe care ți-l dorești.

Iubesc poveștile încă din copilărie, când îmi petreceam vacanțe întregi citind (și visând) pe o pătură sub nucul din grădina bunicilor. La unele dintre ele m-am întors și ca adult. Pe altele le-am descoperit sau retrăit din rolul de mamă, alături de copiii mei – am citit Harry Potter și seria Căsuța Din Preerie cot la cot cu fiica mea. O poveste scrisă bine este memorabilă. Iar câteva dintre ele mi-au schimbat, realmente, viața.

Există, însă, și o diferență esențială între scrierea poveștilor și scrierea textelor de promovare eficiente: scrierea textelor de promovare se poate învăța mult mai ușor și mai repede! 🙂

 

Astfel, dacă ești antreprenor și vrei să scrii texte de promovare a produselor care să atragă audiența, să spună o poveste și, bineînțeles, să convingă oamenii să cumpere de la tine, ai ajuns fix unde trebuie! 

 

În acest articol îți prezint, pas cu pas, un ghid practic pentru antreprenorii autodidacți care vor să- invețe să scrie texte care vând. La finalul ghidului de azi, vei avea toate informațiile necesare pentru a redacta primul text care vinde.

 

Cele două mari modalități de promovare online

Pentru început, este esențial să știi că există două modalități principale de promovare online, prin care poți valorifica la maximum puterea textelor care vând. Este vorba despre promovarea organică, respectiv promovarea plătită.  Uite cum funcționează fiecare dintre ele și ce tipuri de texte poate cuprinde:

 

Promovarea organică

Ce înseamnă, mai exact, să promovezi în mod organic un text? Pe scurt, nu trebuie să plătești pentru a ajunge la audiența vizată. Printre cele mai des întâlnite și la îndemână tipuri de texte de promovare organică a produselor se numără: 

 

  • postările de social media (de pe Facebook, Instagram, Linkedin etc.);
  • articolele de blog scrise într-o manieră prietenoasă cu motoarele de căutare;
  • e-mailurile;
  • interviurile în presa online;
  • articolele din categoria „guest post” (adică acelea pe care le scrii pentru un website relevant pentru afacerea ta, care prezintă autoritate, încredere și care poate redirecționa utilizatorii către site-ul tău).

 

Promovarea plătită

După cum spune și numele, promovarea plătită implică o investiție financiară din partea ta. Pentru a promova astfel un text, trebuie să scoți niște bani din „buzunarul firmei”. Iată câteva exemple de promovări plătite:

 

  • reclamele plătite pe platforme online (Facebook Ads, Instagram Ads, Google Ads);
  • articolele sponsorizate – sunt cele pentru care plătești pentru a fi publicate și promovate de un website/publicație online/blog cu autoritate în nișa ta și care poate direcționa un număr important de cititori către site-ul afacerii tale;
  • textele despre produsele tale promovate de influenceri reprezentativi pentru activitatea afacerii tale – practic, plătești un influencer să scrie despre produsele tale pe blogul lui personal, pe pagina sa de Facebook/Instagram sau pe o altă platformă, pentru că followers-ii din comunitatea lui au potențial să devină clienții tăi.  

 

Fiecare tip de promovare a textelor are avantajele sale, dar ce e important să reții e că poți avea vânzări foarte bune și fără să optezi pentru promovarea plătităDacă nu ai încă un buget generos pentru reclame, nu-ți face griji: în acest articol vei descoperi tot ce trebuie să știi ca să scrii texte pentru care nu trebuie să investești sume colosale. 

 

Află mai multe despre promovarea plătită și promovarea organică din articolul Ghid Complet De Marketing Online Pentru Începători [Ediția 2022].

 

Ce este un text de promovare a produselor?

 

Ce este un text de promovare a produselor

 

Textele de promovare a produselor pot lua multiple forme: pot fi postări pe rețelele de socializare, textele unor reclame plătite pe Facebook, descrieri de produse de pe website-ul afacerii tale, dar și articole de pe blogul tău sau al unui influencer. Toate acestea fac referire – mai mult sa mai puțin directă – la unul sau mai multe produse din catalogul tău. 

 

Referire mai mult sau mai puțin directă? Cum vine treaba asta?! 🤨

 

Hai să-ți explic:

 

  1. Plătești un influencer (musai cu autoritate în industria în care activează și businessul tău!) să scrie pe blogul său o recenzie despre unul dintre produsele tale. Articolul respectiv va vorbi foarte clar despre tipul, caracteristicile și beneficiile lui. Cu alte cuvinte, se va concentra exclusiv asupra produsului vândut de tine. Promovarea este, în acest caz, directă.
  2. Ai o mică librărie online cu cărți de povești pentru copii și decizi să scrii pe blog un articol despre beneficiile cititului pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a celor mici. În partea de final a articolului, să zicem că inserezi un link către o categorie de produse de pe site-ul tău. Articolul are, în primul rând, scop educativ, pentru că aduce valoare în viața cititorilor, le oferă informații importante, relevante, dar are și o componentă, mai puțin pronunțată, de vânzare. Astfel, deși nu te concentrezi exclusiv asupra promovării cărților din librăria ta online, tot le aduci în discuție în mod indirect.

 

Important de reținut: textele cu scop explicit de promovare a produselor sunt foarte importante  pentru creșterea unui business. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te bazezi exclusiv pe ele. Recomandarea mea este să le alternezi și îmbini cu texte educative, care aduc valoare în viața clienților și potențialilor tăi clienți, le transmit o emoție, le creează o stare de spirit. 

 

Ce înseamnă copywriting?

Copywritingul face referire fix la subiectul ghidului de azi. El constă în scrierea unor texte de promovare, indiferent că sunt sub forma unor texte de pe homepage-ul website-ului sau a unor postări de pe social media. Acest articol amuzant ilustreaza foarte bine conceptul si beneficiile copywritingului.

 

Un text care are scopul final de a vinde poartă denumirea simplă de copy. Atenție, însă: am zis „scopul final”. Asta înseamnă că și postarea de pe Facebook în care inviți utilizatorii să dea click pe linkul magazinului tău online să cumpere ceva, și articolul educativ de pe blog are, în cele din urmă, scopul de a vinde. 

 

Doar că uneori vânzările se fac în mod explicit (prin îndemnuri de tipul „Dă click aici”, „Cumpără acum”, „Nu rata oferta”, „Descoperă promoțiile”), alteori – în moduri mai subtile, dar care valorifică principiile fundamentale ale psihologiei consumatorilor.

 

Stai, ce? Acum trebuie să am și cunoștințe de psihologie ca să pot scrie texte eficiente de promovare a produselor?!

 

No worries: nu trebuie să fi absolvit psihologia sau să fi citit volume întregi de psihologie. Există câteva tactici simple de persuasiune, pe care ți le voi prezenta în a doua parte a acestui ghid.

 

Lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât ar putea părea la prima vedere. Copywritingul nu înseamnă să fii expert în psihologie, ci doar să te gândești întotdeauna la faptul că orice client sau potențial client e, la bază, om. Tocmai de aceea, clientul tău acționează de multe ori din considerente emoționale.

 

De ce este important să știi să scrii texte de promovare a produselor  strategice?

 

Am un business. Sunt antreprenor. Chiar e musai să știu să scriu texte de promovare strategice și creative?

 

Dacă vrei să-ți crești vânzările exponențial și să-ți duci businessul la următorul nivel, răspunsul, pe scurt, e DA.

 

Nu ești pe deplin convins(ă) din ce ai citit până acum? Ei bine, iată în ce constă puterea spectaculoasă (și dovedită!) a textelor de promovare strategice:

 

  • te ajută să ajungi la o audiență mai mare și, implicit, la un număr mai mare de potențiali clienți, ceea ce se traduce prin șanse semnificativ mai mari de a vinde. Vânzările mai mari înseamnă un profit mai bun, iar un profit mai bun se traduce printr-o afacere în creștere. Serios, ce antreprenor nu-și dorește, la finalul zilei, să-și ducă afacerea la “the next level”? 📈
  • te ajută să-ți fidelizezi clienții și să-i transformi în ambasadori ai brandului tău. Un client mulțumit e un client fericit. Un client fericit va vorbi întotdeauna despre beneficiile produselor tale și te va recomanda mai departe, ceea ce, din nou, se traduce prin vânzări mai bune și profit mai mare.

 

Așadar, deși scrierea textelor de promovare a produselor implică resurse (de timp, energie și, dacă alegi promovarea plătită, și financiare) din partea ta, investiția se va dovedi 100% justificată. Acum că ai aflat de puterea fantastică a textelor eficiente de promovare, nu-i așa că merită să înveți să le scrii? 😉

 

Ce e bine să știi înainte de a scrie orice text de promovare a produselor

 

Psihologie aplicată. Și, evident, să-ți cunoști în cele mai mici detalii produsele – asta-i tot ce contează când vorbim despre redactarea textelor eficiente de promovare a produselor. 

 

Marketingul online făcut cu cap pornește de la o foarte bună cunoaștere a psihologiei consumatorului. Probabil nu ai timp să aprofundezi cărți întregi de psihologie, așa că te ajut eu să înțelegi ce înseamnă cunoașterea în cele mai mici detalii a produselor pe care le vinzi și psihologia aplicată în marketing.

 

Iată, așadar, ce e bine să știi înainte de a scrie orice text de promovare a produselor:

 

1. Care sunt nevoile funcționale și mai ales emoționale ale audienței vizate

Oamenii nu cumpără produse. Oamenii cumpără metode prin care rezolvă ușor probleme din viața lor, fie că problema constă în reamenajarea dormitorului, repararea mașinii sau spălarea rapidă și impecabilă a vaselor. Toate acestea sunt exemple de nevoi funcționale – pe care da, e foarte important să le cunoști. 

 

Dar dincolo de nevoile funcționale, oamenii au nevoi emoționale puternice care le ghidează achizițiile de cele mai multe ori. Cu alte cuvinte, oamenii cumpără o stare de relaxare atunci când decid să-și reamenajeze dormitorul. Cumpără mai mult timp pentru ei înșiși și pentru cei dragi atunci când aleg o mașină de spălat vase. 

 

De ce contează să cunoști nevoile emoționale ale clienților și potențialilor tăi clienți? Pentru că după ele te vei ghida în redactarea textelor de promovare a produselor. Pe baza lor vei construi povești care îți maximizează șansele de a vinde. Dacă prezinți doar produse, nu și emoții/stări asociate lor, există riscul ca vânzările tale să stagneze sau să scadă dramatic. 

 

2. Care sunt principalele beneficii funcționale și mai ales emoționale ale produselor tale și cum se diferențiază ele de cele ale competitorilor;

Există zeci sau sute de modele de tapete pentru dormitor pe piața pe care activezi, poate, și tu. În schimb, modelele vândute de tine sunt cele cu ajutorul cărora clienții pot crea o amenajare ca-n povești, care le transmite o stare de bine, de liniște, de relaxare deplină. Înțelegi diferența?

3.Principiile clasice fundamentale ale psihologiei umane.

Considerat părintele persuasiunii, Robert Cialdini a fost primul care a vorbit despre cum putem folosi puterea fantastică a emoțiilor pentru a ne atinge obiectivele. Cele 7 principii ale persuasiunii dezvoltate de Cialdini sunt valabile și-n marketingul online, așa că folosește-le cu încredere!

 

  • Conform principiului reciprocității, nouă, oamenilor, nu ne place să simțim că avem o datorie față de altcineva. Tocmai de aceea, dăm ceva în schimb pentru a primi ceea ce ne dorim. Antreprenorii își doresc vânzări, căci de ele depind creșterea și succesul oricărui business.  Cum obții vânzarea? Oferindu-i ceva la schimb potențialului tău client. Amintește-ți exemplul anterior cu articolul de blog despre beneficiile lecturii pentru dezvoltarea emoțională a copiilor: oferindu-le cititorilor informații educative și relevante pentru creșterea armonioasă a copiilor lor, îți crești șansele de a vinde cărțile de povești pentru cei mici.
  • Principiul cantității limitate are la bază premisa că ne dorim cu ardoare un lucru despre care știm că este într-o cantitate redusă sau că este foarte rar. Tocmai de aceea mesajele de tipul „Mai sunt doar 5 bucăți în stoc”, „Ofertă valabilă doar azi” funcționează: se bazează pe psihologie pură. Tot principiul cantității limitate stă și la baza deciziei de cumpărare a clienților care aleg să poarte piese vestimentare de designer, croite special pentru ei, în detrimentul celor mass-market.
  • Potrivit principiului autorității, avem încredere în persoane sau organizații care prezintă autoritate: iată de ce este crucial să construiești autoritatea brandului tău. O poți face inclusiv prin texte educative sau informative. Ai grijă, însă, ca atunci când informezi să îți culegi informațiile din surse de încredere. Altfel, riști să compromiți autoritatea brandului, imaginea lui pe piață și, implicit, vânzările. Adică însăși afacerea.
  • Principiul consecvenței atrage atenția asupra faptului că oamenii au nevoie să le amintești constant de beneficiile produselor tale, de modul în care viața lor poate deveni mai bună și mai frumoasă atunci când aleg să cumpere de la tine. Sigur, contează să n-o faci în mod agresiv. Remember: alternează și îmbină textele cu scop explicit de vânzare cu cele mai degrabă subtile. Psst 🤫: tot principiul consecvenței spune că, deși nu e o regulă strictă referitoare la numărul de postări săptămânale/lunare de pe social media, e necesar să nu lipsești de acolo zile sau săptămâni. 
  • Cel de-al cincilea principiu al persuasiunii mizează pe importanța aprecierii. Pe scurt, oamenii iau mult mai ușor o decizie (și, implicit, cumpără mai ușor) atunci când recomandarea/îndemnul vine din partea cuiva pe care-l plac. Ai grijă ca brandul tău să aibă o imagine bună pe piață. O imagine bună se construiește inclusiv cu ajutorul textelor de promovare a produselor relevante, scrise corect din punct de vedere gramatical, prietenoase (când e cazul) și serioase (dar nu scorțoase!) când trebuie.
  • Potrivit principiului dovezilor sociale, oamenii iau mai ușor o decizie când văd că și alte persoane (relevante pentru ei) au luat aceeași decizie. Uite de ce contează atât de mult să colaborezi cu influenceri care au o bună reputație pe piață!
  • Ultimul, dar nu cel din urmă, principiul referitor la importanța crucială a comunității spune că avem nevoie să simțim că facem parte dintr-un grup sau, mai bine zis, din același grup. Tocmai de aceea este important să înveți să comunici pe limba audienței tale: ca să-i transmiți că nu ești diferit de ea, că aparțineți aceleiași comunități. Te adresezi celor din generația millennials? Ei bine, e important să știi că aceștia preferă comunicarea autentică, empatică, gustă glumele bune și mult mai puțin (sau chiar deloc) limbajul scorțos, de lemn. Umanizează-ți brandul și vei avea doar de câștigat.

 

Metode testate pentru a scrie texte de promovare a produselor  eficiente (+bonus: idei de texte de promovare pe care merită să le testezi!)

 

Ți-am promis că acest ghid va fi unul cât se poate de practic, ca să-l poți pune în aplicare încă din momentul în care vei fi terminat de citit acest articol. 

 

Din experiența mea de până acum și din toate colaborările cu clienții mei, am învățat că principiul AIDA dă de fiecare roade. Hai să faci cunoștință cu AIDA, o tipă smart, creativă, empatică și care știe să se apropie de oameni, fără să fie însă intruzivă. 🙂

 

AIDA este un acronim și fiecare literă înseamnă ceva, astfel:

A – AWARENESS (Conștientizare)

I – INTEREST (Interes)

D – DESIRE (Dorință)

A – ACTION (Acțiune)

 

Altfel spus, construiește texte de promovare după următorul model:

 

  • AWARENESS: Fă-l pe cititor să conștientizeze o anumită situație/o anumită problemă – de natură funcțională și/sau emoțională. Uite un posibil exemplu pentru promovarea unui șifonier încăpător: „Prea multe haine într-un spațiu mult prea mic de depozitare?”

 

  • INTEREST: Menține-i interesul, altfel riști să dea scroll mai departe. Uite cum poți continua exemplul anterior: „Știm cum e să-ți îngrămădești articolele vestimentare preferate și să te trezești mai mereu că sunt șifonate. FIX când voiai să ieși din casă…”. Reminder: componenta de storytelling e întotdeauna atractivă.

 

  • DESIRE: Stârnește-i dorința pentru soluția pe care o ai tu pentru problema lui. De pildă: „Tocmai de aceea, venim în ajutorul tău cu o soluție practică, simplă, extrem de bine compartimentată și încăpătoare: un șifonier cu 4 uși în care vei putea, în sfârșit, să-ți menții ordonate și călcate hainele mult iubite…”

 

  • ACTION: Îndeamnă-l să acționeze: „Cumpără chiar acum șifonierul care te va ajuta să-ți organizezi perfect garderoba pentru toate anotimpurile!”

 

Sfaturi utile pentru a scrie texte de promovare a produselor care atrag clienți

  • Alege cu atenție titlurile, indiferent că e vorba despre titlurile articolelor, titlurile landing page-urilor sau ale reclamelor de pe Facebook. Iată de ce: titlurile bune fac 50% din treabă, pentru că reușesc să capteze atenția cititorilor. 

 

  • Folosește un limbaj simplu, adaptat audienței tale (nu toate brandurile trebuie să comunice într-un mod glumeț sau uber cool, chiar dacă e la modă). Cum te asiguri că limbajul folosit e ușor de înțeles? Imaginează-ți că ai sta de vorbă cu un adolescent de 15-16 ani (clasa a noua). Ar înțelege ce-i spui? Da? Perfect, înseamnă că faci o treabă bună. Nu? Atunci ar fi bine să mai șlefuiești textele și să le simplifici, fără să le faci simpliste. Contează să transmiți faptul că ești un expert în domeniul tău

 

  • Mizează pe componenta de storytelling. Creierul uman adoră poveștile, pentru că ele reușesc să capteze atenția. Un text pur informativ, fie el 100% corect scris, riscă să fie dat rapid uitării. În schimb, când țeși o poveste în jurul lui sau când îl începi cu o poveste relevantă, îți crești șansele să menții vie atenția cititorilor. Un bun exemplu e chiar începutul acestui ghid 😉

 

  • Creează senzația de „urgență”. Așa cum ai aflat, principiul cantității limitate spune că tindem să ne dorim cu ardoare un lucru despre care știm că e rar sau că se găsește într-o cantitate limitată. Texte precum „Ofertă limitată”, „Reducere valabilă doar în limita stocului disponibil”, „Doar 3 bucăți rămase în stoc” au o putere fantastică asupra deciziei de achiziție. 

 

Texte de promovare a produselor – exemple utile

În acest subcapitol îți prezint câteva tipuri de texte de promovare a produselor pe care poți începe să le scrii încă din clipa în care termini de citit acest ghid:

 

Texte de promovare a produselor pentru website

  • Web copy – aici intră de la textele de pe home page, până la textele de pe pagina de „Contact” sau „Despre noi”. Deși nu toate fac referire directă la produsele vândute, fiecare dintre ele are, în final, scopul de a vinde. Asigură-te că scrii un text pe pagina principală atractiv și relevant pentru audiența ta, astfel încât să convingi oamenii să rămână pe site-ul tău și să acceseze și alte pagini. Scrie povestea de la „Despre noi” într-un mod cu care audiența ta ar rezona. Nu ezita să faci apel și la latura emoțională.

 

  • Descrierea produselor și descrierea categoriilor de produse (dacă ai un eCommerce)

Este esențial ca descrierile produselor și descrierile categoriilor de produse să ofere informații clare, complete, specificații tehnice (dacă e cazul), prezentate într-o manieră atractivă și user-friendly. O descriere de 300-400 de cuvinte, neîmpărțită în paragrafe, poate fi obositoare din punct de vedere vizual. Nu te sfii să lași spațiu între paragrafe, să apeși „enter” când e cazul. E musai ca textul să fie aerisit, iar cele mai importante caracteristici să fie ușor de identificat (le poți scrie îngroșat pe acestea). 

 

Texte de promovare a produselor pentru social media

 

  • Postări organice

Sunt, după cum ai aflat, acele postări pentru care investești o singură resursă: timpul tău. Sunt postările pe care le scrii ghidându-te după principiile persuasiunii, dar și alături de prietena noastră smart, empatică și care știe să creeze conexiuni, AIDA. 

 

  • Reclame plătite – cu text scurt sau cu text lung

În online circulă unele păreri conform cărora reclamele ar trebui să aibă textul scurt: limitat, eventual, la o singură propoziție. Ei bine, în realitate lucrurile nu stau chiar așa, iar principiul după care îți sugerez să te ghidezi este cel al testelor permanente. 

 

În marketing nu există o unică rețetă a succesului. Nu există rețete universale, ci doar teste din care poți învăța constant și care sunt eficiente pentru afacerea și audiența ta.

 

Uneori, o reclamă plătită a unui produs, cu textul scurt, de 2-3 enunțuri, poate fi mult mai eficientă decât una lungă, de 150-200 de cuvinte, pentru același produs. Pe de altă parte, s-ar putea ca reclama cu text lung să funcționeze mai bine în cazul altui tip de produs.

 

Cum știu, deci, care e rețeta de succes?

 

Ei bine, nu știi. Dar îți zic un secret: indiferent de lungimea textului, un lucru e cert: contează calitatea și relevanța lui. Și da, e posibil ca aceste două caracteristici să fie cu atât mai importante în cazul textelor lungi, unde trebuie să menții vie atenția și curiozitatea utilizatorilor.

 

 Prin urmare, ori de câte ori redactezi copy-ul unei reclame plătite, fie ea pentru Facebook, Instagram sau Google Ads, scrie-o cu simț de răspundere, cu gândul la nevoile și problemele audienței tale.

 

E-mailuri

Știai că e-mail marketingul este una dintre cele mai eficiente tactici de promovare a produselor? Ai toate motivele să ajungi în inboxul abonaților tăi, însă e important să conștientizezi că provocarea e destul de mare pe acest segment. De ce? 

 

Încearcă un exercițiu de imaginație: câte e-mailuri cu promoții sau anunțuri promoționale ajung zilnic în căsuța ta de e-mail? Exact. Probabil câteva… zeci. Cam câte deschizi? Cam câte citești? Cam câte citești până la capăt?

 

Pe cât de eficiente și benefice pentru creșterea ratei de conversie, pe atât de provocatoare (și nu neapărat în sensul sexy al cuvântului!) sunt e-mailurile. Dar fii fără grijă: m-am asigurat că te-am „echipat” cu informațiile fundamentale de care ai nevoie pentru a redacta textul unui newsletter care are mari șanse de a vinde. Scurtă recapitulare:

 

  • scrie un titlu atractiv, care să convingă oamenii că e-mailul respectiv merită deschis;
  • atrage atenția utilizatorilor încă din primul corp de text;
  • îmbină textul cu partea vizuală – da, și gif-urile sunt binevenite, cu atât mai mult dacă folosești un tone of voice friendly;
  • mizează pe componenta de storytelling.

 

Extra tips

Îți las mai jos câteva tips&tricks bonus pe care să le pui și tu în aplicare în redactarea celor mai eficiente texte de promovare a produselor pe care le vinzi:

 

  • Nu te limita la texte de promovare explicită. Îmbină-le cu texte educative, de informare, de awareness, așa cum sunt articolele de blog sau newsletterele cu o pronunțată componentă de storytelling. Acestea din urmă te ajută să creezi sau să întărești relația cu publicul tău țintă, iar o relație stabilă înseamnă fidelizare. Fidelizarea înseamnă vânzări mai bune, dar și o imagine pozitivă pe piață.

 

  • Valorifică partea vizuală. Folosește componenta video ori de câte ori ai ocazia, mai ales când aceasta susține componenta de storytelling sau prezintă moduri de utilizare corectă a produselor pe care le vinzi. De pildă, dacă vinzi produse de îngrijire a părului, poți integra tutoriale video în care arăți cum se folosesc acestea, astfel încât clientele tale să se bucure de „bucle de vis”, „păr așezat ca la salon” sau „păr îndreptat la un nivel superprofi”.

 

  • Creează și pune în aplicare o strategie de fidelizare a clienților, adaptată businessului și audienței tale. De exemplu, poți adăuga produse cadou în coș sau poți oferi o reducere clienților care au făcut un anumit număr de achiziții (dacă au făcut 3 achiziții, la cea de-a patra beneficiază de 25% reducere din valoarea celui mai scump produs din coș). Totodată, poți să le trimiți vouchere cadou de ziua lor de naștere, tactică prin care întărești relația cu ei. Un voucher trimis de ziua de naștere e un mod de a spune „Știu că azi e o zi importantă pentru tine, așa că vreau să fiu și eu alături de tine, să te felicit și să-ți dăruiesc ceva special”. 

 

  • Gândește campanii speciale pentru diferite ocazii: sărbători, Mărțișor, Black Friday, venirea verii. Și de ce nu, îndrăznește să fii diferit(ă): o poți face organizând o campanie limitată de Black Friday, prin oferirea reducerilor substanțiale (semnificativ mai mari decât ale competitorilor) timp de doar două ore. Pune-ți creativitatea în funcțiune și, dacă simți, nu te teme să fii neconvențional(ă). 

 

  • Valorifică email marketingul. Trimite-le în mod recurent newslettere abonaților tăi: atât cu scop promoțional, cât și cu scop educativ sau de informare. Invită-i la discuții și extrage de la ei insight-uri valoroase pentru redactarea textelor de promovare ulterioare. Asigură-te că alegi titluri catchy, care să-i convingă să deschidă e-mailurile. Totodată, creează-le un „mic ritual” de primire a e-mailurilor: stabilește să trimiți un newsletter zilnic, săptămânal, bilunar. Tu alegi frecvența, în funcție de nevoile și interesele audienței tale.

 

Acum că ești echipat(ă) corespunzător cu tot ce ai nevoie pentru a redacta texte eficiente de promovare a produselor, e timpul să-ți duci strategia de online marketing și businessul la următorul nivel! 📈

 

Pentru alte tips&tricks, insight-uri și informații utile din domeniul marketingului online, abonează-te la newsletterul de mai jos 👇 Promit că în inboxul tău vor ajunge doar informații și sfaturi de marketing care te vor ajuta să-ți crești afacerea așa cum îți dorești 📧

 

Alte articole care s-ar putea sa iti placa…