Select Page
Content marketing | Marketing online

31 Idei De Articole Pentru Blogul Afacerii Tale

i
idei-de-articole-pentru-blog

Ai de scris un nou articol de blog. Te așezi în fața laptopului sau calculatorului și te pregătești să tastezi titlul. Încerci câteva variante, dar niciuna dintre ideile de articole pentru blog care iti vin in minte nu pare să fie suficient de bună. Câteva minute sau… ore mai târziu, ești în același loc, cu aceeași pagină goală în față. Mai-mai că îți vine să închizi laptopul. Și totuși, nu poți să nu postezi nimic săptămâna asta. Doar stii ca un blog poate fi un ajutor foarte bun pentru afacerea ta!

 

Hey, înțeleg perfect prin ce treci! Am trecut și eu, de nenumărate ori, prin astfel de momente. Adevărul e că tuturor ni se poate întâmpla, din când în când, să rămânem în pană de idei. Da, muza creației este a naibii de mofturoasă uneori! Tocmai de aceea e indicat să nu ne bazăm pe ea de fiecare dată.

 

Cum adică? Pot să scriu un articol de blog chiar și atunci când NU AM NICIUN PIC DE INSPIRAȚIE?! Wow, Olivia, care e rețeta? 🤩

 

Nu ți-am pregătit o rețetă: nu cred că există rețete universal valabile în marketing. În schimb, ți-am pregătit o LISTĂ COMPLETĂ cu resurse utile la care poți apela cu încredere și pe care le poți adapta cu ușurință la blogul afacerii tale. 

 

Dar, înainte de a-ți prezenta lista, vreau să-ți spun un lucru esențial: 

 

Ori de câte ori simți că ești în pană de idei/inspirație/creativitate, încearcă să schimbi un pic perspectiva. În loc să te întrebi „Hmm, despre ce oare ar mai trebui să scriu azi? 🤔”, pune-ți următoarele întrebări: „Oare cum mi-aș putea ajuta cititorii astăzi? Ce informații i-ar ajuta să rezolve o problemă concretă?” 

 

Schimbarea de perspectivă funcționează de fiecare dată (și face ca tot procesul creației să se simtă muuult mai puțin copleșitor). Odată ce înveți să te raportezi la nevoile, problemele și interesele cititorilor tăi, îți va fi mult mai ușor să generezi idei de articole relevante pentru oamenii care le vor citi. Dacă nu mă crezi pe cuvânt, încearcă și tu! 😉

 

Acestea fiind scrise, hai să descoperi lista completă a categoriilor de articole de blog la care poți apela cu încredere de fiecare dată. Îți recomand să o alegi pe cea care se aliniază perfect cu obiectivul pe care dorești să-l atingi: poate că vrei să oferi plus-valoare prin conținut educativ sau să stârnești o anumită emoție în rândul cititorilor tăi, să promovezi un produs/serviciu etc. 

 

Idei de articole pentru blog care aduc plus-valoare în viața cititorilor

 

1. Articole tip „listă”

Prin „listă” mă refer la o serie de lucruri/pași de urmat/instrumente de care cititorii tăi au nevoie sau pe care este bine să le știe. Gândește-te că unii oameni pur și simplu nu au răbdarea necesară (sau cheful necesar – iar eu mă număr printre ei! 😜) să sape după informații pe Internet, așa că astfel de articole sunt perfecte pentru ei.

 

Te îndemn să le structurezi într-o manieră plăcută din punct de vedere vizual (cu subtitluri/bullet points etc.), astfel încât să fie ușor de parcurs și oamenii să-și ia rapid informațiile care-i interesează.

 

Uite câteva exemple de articole tip listă, aplicabile în diferite industrii:

  • listă cu obiective/destinații turistice (funcționează pentru agențiile de turism, bloggeri de călătorii etc.);
  • listă cu articolele vestimentare de care ai nevoie când pleci într-o vacanță (funcționează pentru magazine online, bloggeri de călătorii, stiliști vestimentari etc.);
  • listă cu ultimele cărți apărute într-o anumită industrie/dintr-un anumit gen (funcționează pentru edituri, librării, autori, coachi etc.)

 

2. Articole de tipul „Cum să” (mai sunt numite și „articole-tutorial”)

Ca expert(ă) în nișa ta, sunt ferm convinsă că stăpânești o mulțime de cunoștințe extrem de utile pentru cititorii tăi. Pune-le la dispoziție prin articole de blog în care oferi informații practice. Include și fotografii sau videoclipuri sugestive, ca să fie mai ușor de urmărit și mai antrenante din punct de vedere vizual.

 

Exemple:

  • Cum să-ți organizezi ca la carte garderoba de vară (funcționează pentru experți în organizare, stiliști vestimentari);
  • Cum să înveți să-ți gestionezi emoțiile (funcționează de minune pentru psihoterapeuți, coachi, experți în dezvoltare personală).

 

3. Articole în care prezinți studii de caz

Oamenii iubesc poveștile și, în special, poveștile care prezintă rezultate susținute prin date concrete. 

 

Sună supercomplicat? Nu e chiar așa dificil să scrii un articol tip studiu de caz. Tot ce ai de făcut este să pornești de la un exemplu concret (de pildă, despre ce a însemnat să lucrezi cu un anumit client și să-l ajuți să ajungă din punctul A în punctul B). Poți porni chiar și de la exemplul personal.

 

Prezintă strategia specifică pe care ai folosit-o și explică, prin intermediul numerelor, cum a dat ea roade. De pildă, în loc să spui că ți-ai ajutat un client să-și îmbunătățească nivelul de productivitate (poate fi destul de vag), explică modul prin care clientul respectiv a reușit să obțină același rezultat lucrând cu 2 ore mai puțin.

 

Alte exemple:

  • ca stilist vestimentar, scrie despre procesul prin care ți-ai ajutat o clientă să-și construiască o garderobă compusă din doar 25 de piese vestimentare și accesorii, cu ajutorul cărora poate alcătui peste 100 de outfituri, deși înainte avea dublul sau triplul pieselor vestimentare – dar care nu se potriveau între ele;
  • ca designer de interior, povestește procesul prin care ai reușit să eficientizezi spațiul dintr-o garsonieră foarte mică (20 de metri pătrați, să zicem) și să amenajezi și un spațiu de relaxare, lucrul imposibil de realizat în amenajarea anterioară.

 

4. Articole bazate pe o documentare extrem de amănunțită

Un articol pentru care ți-ai făcut o documentare foarte amănunțită inspiră mai multă încredere și autoritate. Pentru asta, însă, contează să alegi cu maximă atenție sursele de documentare, altfel există riscul să prezinți informații trunchiate, eronate, parțial adevărate sau care nu mai sunt de actualitate.

 

Uite ce îți sugerez să faci, înainte de a începe redactarea propriu-zisă a articolului: creează-ți un folder cu sursele de documentare (eBook-uri, alte articole de blog etc.), extrage ideile principale pe care vrei să le prezinți și tu pe blogul tău – bineînțeles, din unghiul tău și cu tonul tău de brand, elemente care te ajută să te diferențiezi de competitori. Totodată, menționează sursele de documentare, pentru și mai multă credibilitate.

 

Exemple:

  • dacă lucrezi în industria designului interior, scrie un articol de blog amplu despre cele mai populare stiluri de amenajare și despre caracteristicile lor;
  • dacă ești nutrition coach, vorbește despre beneficiile pe termen lung ale alimentației echilibrate pentru sănătatea trupului și creierului. 

 

5. Articole sub formă de checklist

Articolele sub formă de checklist sunt foarte practice și ușor de citit. Te îndemn să le oferi cititorilor tăi o experiență și mai plăcută pe website cu ajutorul elementelor vizuale. Pentru asta, folosește cu încredere Canva: este un tool simplu (disponibil și în varianta gratuită), care îți permite să creezi elemente vizuale (inclusiv checklists) atractive.

 

Exemple:

  • articol de tipul „X lucruri esențiale pentru o vacanță cu bebe” (funcționează pentru blogurile de parenting);
  • articole de tipul „X elemente-cheie dintr-un articol de blog reușit” (funcționează pentru specialiști din industria marketingului).

 

6. Articole de tip ghid

Articolele de tip ghid sunt similare cu eBook-urile, pentru că prezintă în profunzime teme complexe dintr-o anumită industrie. Deoarece necesită mult timp de cercetare și de redactare propriu-zisă, nu sunt întâlnite atât de des, ceea ce poate fi o oportunitate excelentă pentru tine. Practic, ele te pot ajuta să te diferențiezi de competitorii tăi. Astfel, chiar dacă vei avea nevoie de mai mult timp (de la câteva zile, până la câteva săptămâni) să pregătești un articol de ghid uber-cool, tot efortul tău va fi răsplătit.

 

Exemple:

  • ghid despre cum îți creezi un website/blog de la zero (funcționează pentru web designeri, content marketeri etc.);
  • ghid despre cum îți reamenajezi locuința de la zero și cu buget redus (funcționează pentru cei din industria designului, arhitecturii).

 

7. Articole care cuprind întrebări frecvent întâlnite (așa-numitele FAQ)

Știai că poți transforma întrebările frecvent întâlnite în rândul clienților tăi în tema viitorului articol de blog de succes? Fă-ți o listă cu întrebările auzite/citite cel mai des și răspunde la ele într-un articol de blog. Cu cât răspunsurile sunt mai detaliate, cu atât mai bine. 

 

În plus, un astfel de articol de blog este și o oportunitate de a-ți promova website-ul. Atunci când vezi când cineva îți adresează o întrebare (sau mai multe) regăsită în articol, îi poți da linkul articolului, invitându-l astfel să aprofundeze subiectul – desigur, după ce-i oferi răspunsul pe scurt.

 

8. Articole care conțin infografice

Pentru diversificarea conținutului de pe blog, îți recomand să te „joci” cu mai multe tipuri. Astfel, ai putea transforma unul dintre cele mai citite articole într-un infografic. În acest mod te asiguri că acoperi o paletă largă de stiluri de învățare: unora dintre noi le este mult mai la îndemână să parcurgă materiale cu o pronunțată componentă vizuală.

 

Uite un exemplu: dacă ai redactat un articol despre cum să-ți creezi website-ul de la zero, transpune informația respectivă într-un infografic. Cel mai probabil o vei sintetiza, dar la final poți să dai link către articolul inițial, în cadrul căruia cititorul poate aprofunda informațiile.

 

Idei de articole pentru blog în care vorbești despre o persoană relevantă pentru industria în care activezi

 

9. Articole în care prezinți influenceri

Când zic „influenceri”, nu mă refer musai la cei cu sute de mii sau milioane de followeri. La fel de bine te poți orienta către microinfluenceri relevanți din industria ta, care au comunități mai mici. Poți vorbi despre rezultatele lor, despre calitățile pe care le apreciezi la ei sau despre lecțiile pe care le-ai învățat de la ei pe parcursul timpului.

 

Ulterior, te îndemn să trimiți linkul și vedetei articolului – pe social media sau e-mail. Sunt șanse mari să se bucure și să-l distribuie pe rețelele de socializare, ceea ce îți poate crește semnificativ vizibilitatea. 

 

10. Interviuri

Fă o serie de interviuri cu influenceri, microinfluenceri sau persoane pe care le admiri pur și simplu. 

 

Hey, nu te gândi că e musai să fie ceva fancy. Dacă nu ai resursele necesare să pregătești interviuri video, poți să pregătești un set cu 5-10 întrebări pe care să le trimiți pe e-mail persoanei intervievate.

 

Poți face interviuri și cu clienții cu care lucrezi, dacă sunt și ei de acord.

 

De exemplu, dacă ești stilist vestimentar, ai putea să:

  • faci un interviu cu un fondator/o fondatoare al/a unui brand de fashion cu care lucrezi sau pe care îl admiri;
  • faci un interviu cu un client/o clientă care este deschis(ă) să povestească despre cum i s-a schimbat viața de când a ales să lucreze cu tine.

 

11. Articole din categoria „content curation”

Uneori nu ai, pur și simplu, chef să scrii ceva de la zero. Și e în regulă. Fiecare dintre noi poate avea și astfel de momente. 

 

Dar să-ți spun ceva: există o soluție simplă și inteligentă la care poți apela în astfel de zile. Se numește conținut curatoriat. Practic, ce ai de făcut este să pregătești o listă cu video-ouri/eBook-uri/alte articole de blog relevante pentru audiența ta și să dai link-uri către ele. Sigur, asta după ce prezinți măcar o idee esențială cu care ai rămas din materialul respectiv.

 

Nu mă supăr dacă distribui pe blogul tău și articolul acesta, haha! 🙂 Uite, îți dau chiar și o idee de text pe care îl poți folosi: Nici tu nu știi uneori ce Dumnezeu să mai scrii pe blog? Am eu o resursă pentru tine: articolul „Ce să scrii pe blogul afacerii tale – LISTĂ COMPLETĂ”, de pe LansezOnline.com.

 

Glumesc (dar asta nu înseamnă că nu m-aș bucura foarte mult dacă ai găsi acest articol atât de util, încât ai simți să-l dai mai departe!)

 

12. Articole în care recomanzi comunității tale diferite persoane/companii/bloguri 

Dacă tot urmărești anumite persoane/influenceri, apreciezi activitatea unor branduri sau citești, la rândul tău, bloguri, de ce să nu le și împărtășești cu cititorii tăi?

 

Fă acest lucru într-un articol de blog atent structurat (cu intertitluri/bullet points, ca să-i placă și lui Google). Asigură-te că recomandările pe care le faci sunt de interes pentru cititorii tăi, și nu doar pentru tine.

 

De exemplu, dacă ești blogger de cărți, recomandă alți bloggeri de cărți/booktuberi pe care îi urmărești și care te inspiră. 

 

13. Articole în care prezinți punctele de vedere ale unor experți din nișa ta

Există două variante prin care poți face acest lucru, în funcție de resursele de care dispui:

 

  • pornești de la o temă specifică, alegi câțiva experți relevanți din industria ta și cercetezi pe Internet (sau în cărți, dacă sunt autori) ce opinie au despre tema respectivă și pregătești un articol de blog care împrumută câteva caracteristici ale conținutului curatoriat (și, astfel, dai linkuri către sursele de documentare);
  • pornești de la o temă despre care știi că e de interes pentru audiența ta, alegi câțiva experți pe care-i cunoști personal, le adresezi întrebarea la care te-ai gândit și apoi „asamblezi” toate răspunsurile primite într-un articol de blog.

 

De exemplu, dacă ești om de marketing, poți redacta un articol de blog în care prezinți punctul de vedere al unor experți de talie mondială, dar la care, poate, nu ai acces direct, ci prin intermediul resurselor online/podcasturilor/cărților etc.

 

Pe de altă parte, poți redacta un articol de blog în care prezinți punctul de vedere, pe o anumită temă, al unor alți specialiști din marketing (sau domenii adiacente lui) pe care-i cunoști în viața de zi cu zi. 

Idei de articole pentru blog care creează o anumită emoție în rândul cititorilor tăi

 

14. Articole motivaționale/inspiraționale

Povestea ta poate fi o sursă de inspirație și motivație pentru altcineva, iar când spun „poveste” mă refer inclusiv la: momentul în care ai decis să-ți lansezi afacerea, în care ai devenit părinte sau ai depășit o perioadă extrem de dificilă din viața ta. 

 

Desigur, dacă nu te simți neapărat confortabil să împărtășești astfel de lucruri, poți prezenta povestea unei persoane pe care o admiri. Uite, poate că ai citit recent o autobiografie a unei personalități celebre, care te-a impresionat. Nu te sfii să vorbești despre ea și să inserezi și câteva citate emoționante din cartea respectivă. 

15. Articole dedicate unei perioade speciale din an

Poate fi vorba despre perioadele „clasice”: Paștele, Crăciunul, Ziua Copilului, 8 Martie etc., dar la fel de bine poate fi vorba despre cele care sunt SPECIALE PENTRU TINE. Ai putea redacta un articol care marchează aniversarea de un an (sau 2, 3, 4…) a blogului sau a afacerii. 

 

16. Articole în care împărtășești o poveste personală din viața ta

Poveștile personale pe care le împărtășești cu cititorii tăi te ajută să creezi o conexiune cu ei. Sunt un mod de a spune „Hey, și eu simt uneori ce simți tu. Și eu am trecut sau trec prin asta. Înțeleg. În fond, nu suntem atât de diferiți.” 

 

Desigur, contează să împărtășești lucrurile cu care te simți confortabil: tu alegi cât de vulnerabil(ă) ești/poți să fii. 

 

Uite câteva idei de povești personale:

  • ziua în care ți-ai lansat afacerea;
  • colaborarea cu primul client;
  • gestionarea eșecului;
  • misiunea după care te ghidezi în viața personală și profesională deopotrivă (cu alte cuvinte, „De ce?”-ul tău)

 

17. Articole în care vorbești despre succesele/eșecurile trăite 

Dacă nu te simți confortabil să vorbești prea mult despre viața personală, atunci poți crea o conexiune cu audiența ta prin intermediul articolelor în care vorbești despre succesele și eșecurile trăite pe parcursul lansării și dezvoltării afacerii. 

 

De pildă, ai putea să scrii despre:

  • ce a însemnat pentru tine trecerea de la rolul de angajat la cel de antreprenor/soloprenor;
  • ce faci în zilele în care simți că lucrurile pur și simplu nu se leagă/cum îți (re)găsești motivația.

 

18. Articole de tipul „behind the scenes”

Scrie articole despre modul în care lucrezi, despre cum arată biroul tău, despre cum decurge o zi la birou – orice ar putea fi de interes pentru cititorii tăi și care, de ce nu, ar putea fi luat ca un exemplu de „așa da”. 

 

19. Articole „off topic”

Articolele off topic sunt considerate disruptive, în sensul că ele „sparg” tiparul pe care l-ai creat până acum. Da, e perfect să ai o strategie și un plan de conținut, dar din când în când nu strică să te joci și cu un articol… neobișnuit. Fă-o, însă, destul de rar: proporția ar fi de un articol off topic la 30 de articole „clasice”.

 

În general scrii despre prepararea prăjiturilor? Dacă ai un animal de companie, poate că nu ar fi o idee rea să-l prezinți și pe el pe blogul tău. Scrie un articol personal despre ce înseamnă să ai animal de companie și cum ți-a schimbat acest lucru viața.

 

Chiar dacă sunt off topic, astfel de articole te reprezintă, spun ceva despre tine, despre valorile tale. Așadar, alege cu atenție subiectele.

 

20. Articole în care demontezi mituri din industria ta

Indiferent de industria în care activezi, mai mult ca sigur ai întâlnit, de-a lungul timpului, diferite mituri: „Am făcut un milion de dolari într-o singură lună, fără niciun efort”, „Am 7 copii, gătesc în fiecare zi, arăt ca un supermodel și dorm 10 ore în fiecare noapte”, „Abia mi-am deschis blogul și am deja un milion de vizualizări”. 

 

Ai nevoie să respiri adânc, știu. Simt la fel.

 

Vezi care sunt miturile frecvent întâlnite în industria ta și demontează-le în articole de blog. Oamenii vor aprecia că ești autentic(ă) și onest(ă), prin faptul că le oferi informații corecte, și nu le vinzi niște lucruri parțial adevărate/eronate/duse la extrem. În plus, astfel de articole au potențial mare de a fi distribuite masiv.

 

Idei de articole pentru blog amuzante, distractive

 

21. Articole care conțin resurse educative, prezentate într-o manieră distractivă

Cel mai bine funcționează videoclipurile, pe care poți să le inserezi foarte ușor în articole. Sigur, recomandarea mea e să ai și un text suficient de atractiv, încât să-i facă pe cititori să dea play la materialul video. 

 

Uite, ai putea crea un video în care să demontezi miturile din industria ta. Dacă simți că se potrivește cu tonul tău de brand, fă-o într-o manieră amuzantă (poate adaugi muzică pe fundal sau inserezi câteva meme-uri).

 

22. Articole din categoria „parodie”

Uneori poate fi o idee bună să nu te iei atât de în serios și să-ți dai voie să te joci. Creează un articol-parodie pornind de la o experiență trăită mai de mult, dar care astăzi te face să râzi. 

 

De exemplu, ai putea povesti despre cum reacționezi atunci când clienții întârzie minute bune (și nu-ți dau mesaj înainte – neplăcut, știu).

 

Dacă brandul tău e unul relaxat, cu atât mai ușor se vor integra astfel de articole în planul tău de conținut. Și, mai ales, vei fi în elementul tău când le vei scrie.

 

Idei de articole pentru blog în care oferi informații utile

 

23. Recenzii

Scrie despre cursurile online/offline la care ai participat și care te-au ajutat să fii un om sau un profesionist mai bun, despre tool-urile online pe care le folosești în activitatea ta de zi cu zi, despre restaurantele la care obișnuiești să mergi etc. 

 

Paleta produselor/serviciilor cărora le poți face recenzii este foarte generoasă, important este să le alegi pe acelea care sunt de interes și pentru audiența ta. Eventual, fă un poll înainte, ca să vezi cum se raportează la subiectul despre care te-ar tenta să scrii.

 

24. Articole în care prezinți rezultatele unor studii

Creează un poll referitor la o temă importantă din industria ta și află ce părere au cititorii tăi. Analizează răspunsurile primite, extrage cele mai importante concluzii și scrie-le într-un articol de blog.

 

Poți prezenta de la studii despre modul în care oamenii își gestionează finanțele (dacă ești consultant financiar), până la studii despre obiceiurile alimentare de consum de la micul dejun (dacă ești nutriționist, nutrition coach etc.)

 

25. Articole în care prezinți ultimele tendințe din industria ta

Arată-le cititorilor că ești la curent cu tot ce se întâmplă important în industria ta, iar în acest fel îți crești șansele de a te poziționa ca expert(ă). 

 

Participi la webinarii/evenimente offline unde afli ce se mai întâmplă în domeniu? Prezintă cele mai importante lucruri pe care le-ai aflat. Pentru un plus de autoritate, îți sugerez să nu faci o simplă sinteză sau înșiruire a tendințelor, ci să îți și exprimi punctul de vedere cu privire la ceea ce ai aflat.

 

P.S.: Astfel de articole sunt binevenite mai ales dacă cititorii tăi fac parte din categoria celor care vor să fie mereu la curent cu ultimele tendințe.

 

Idei de articole pentru blog engaging

 

26. Articole în care răspunzi la întrebări relevante din industria ta

Ori de câte ori găsești o întrebare relevantă pentru industria ta, noteaz-o undeva. În felul acesta îți vei face o listă cu întrebări la care poți răspunde într-un articol mai amplu. Invită cititorii să-ți adreseze și alte întrebări sau să-și exprime punctul de vedere în secțiunea din comentarii.

 

27. Articole în care promovezi o resursă gratuită pe care o oferi audienței tale

Ai lansat un curs/eBook/ghid? Probabil ai pregătit o pagină dedicată pe website, însă nu ar fi deloc rău să îl promovezi și printr-un articol de blog care să-ți crească șansele de a vinde. Nu uita să dai link către pagina de unde oamenii pot descărca materialul respectiv.

 

Uite o idee prin care poți să promovezi materialul: folosește-te de arta de a spune povești și abia apoi prezintă freebie-ul. Astfel, stârnești interesul cititorilor și îi poți convinge să-și exprime părerea/emoția în secțiunea de comentarii.

 

28. Articole de tip „giveaway”

Anunță lansarea unui giveway – fie că îl organizezi direct pe blog, fie că îl organizezi pe o rețea de socializare (Facebook, Instagram etc.) Un astfel de articol te ajută să ajungi la mai mulți oamenilor – pentru că hey, cine nu își dorește să câștige un lucru care îl interesează?

 

Totuși, îți sugerez să organizezi giveaway-uri doar la ocaziile speciale, și nu tot timpul. Da, aniversarea unui an de antreprenoriat este o ocazie specială, în care ai putea oferi gratuit un produs/serviciu din portofoliul tău.

 

Idei de articole pentru blog de promovare

 

29. Articole tip testimonial, în care prezinți rezultatele clienților

Pe lângă clasicele testimoniale de pe website, creează, din când când, articole în care te „lauzi” cu rezultatele obținute. Bine, nu te lauzi direct tu, ci te laudă clienții care au încredere în tine și sunt mulțumiți de lucrurile faine pe care le-ați construit împreună.  Dacă poți integra și elemente video/grafice, cu atât mai bine. 

 

30. Articole în care vorbești despre câștigurile tale (cifră de afaceri, profit etc.)

Să fii transparent(ă) cu finanțele tale este una dintre metodele prin care poți câștiga atenția și încrederea potențialilor clienți. Știu, să vorbești despre încasări, cifră de afaceri, profit poate fi o chestiune destul de delicată, așa că fă-o doar dacă te simți confortabil, și nu doar pentru că ți-ar putea aduce mai multă vizibilitate.

 

De ce zic că ți-ar putea aduce mai multă vizibilitate? Pentru că uneori tindem să fim interesați de „viața din culise” și, implicit, de câștigurile/rezultatele financiare ale altora, mai ales dacă activăm în aceeași industrie.

 

31. Articole în care anunți lansarea unor produse 

Funcționează la fel ca în cazul articolelor în care anunți lansarea unor freebie-uri, doar că de data aceasta este vorba despre produse pentru care cititorii ar trebui să plătească.

 

Din nou, te îndemn să valorifici arta de a spune povești. Un anunț de genul „Am lansat un nou produs. Cumpără-l acum!” s-ar putea să nu te ajute să obții vânzările la care speri. În schimb, unul autentic, care aduce în prim-plan componenta emoțională, îți poate crește semnificativ șansele de a vinde.

 

Acum că ai tot ce îți trebuie pentru a te descurca minunat în momentele în care muza creației pare să nu fie de partea ta, poți trece la scris! ✍🏻

 

Pentru alte tips&tricks, insight-uri și informații utile despre cum iti poti promova afacerea cu succes, abonează-te la newsletterul de mai jos 👇 Promit că în inboxul tău vor ajunge doar informații și sfaturi de marketing care te vor ajuta să-ți crești afacerea așa cum îți dorești 📧

 

Alte articole care s-ar putea sa iti placa…